Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Εκδηλώσεις Ιανουαρίου - Ιουνίου 2009

1. Ημερίδα:«Γλώσσα και μαθηματικά στην πρώτη σχολική ηλικία: αξιοποιώντας τις εμπειρίες και ενθαρρύνοντας την αυτονομία της σκέψης των παιδιών »Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και ώρα 10π.μ. - 1μ.μΞενοδοχείο «Αλεξάντερ»Εισηγητές: Χαράλαμπος Σακονίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Διδακτική των Μαθηματικών του Tμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ΘράκηςΧαρά Δαφέρμου, Λέκτορας στην Παιδαγωγική και Διδακτική Μεθοδολογία του Τ.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Αθηνών
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα συζητηθούν θέματα όπως:
Η ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των μαθητών μέσα σε κατάλληλα μαθησιακά περιβάλλοντα.«Γλωσσικός» και «αριθμητικός» γραμματισμός.Οι σύγχρονες θεωρίες μάθησης και ο ρόλος τους στη μαθησιακή διαδικασία.Μπορούν να μάθουν όλοι μαθηματικά;
Μερικά από τα παραπάνω θέματα θεωρούμε ότι έχουν άμεση σχέση με την προσέγγιση που προτείνεται στα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών καθώς και στα νέα σχολικά βιβλία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις καθώς και περιλήψεις των εισηγήσεων των εισηγητών.

2. Η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας θα γίνει την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο με την ημερίδα. Στον ίδιο επίσης χώρο θα λειτουργεί και γραμματεία για την εγγραφή νέων μελών στην ΟΜΕΡ.

3. Η παιδική αποκριάτικη γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 5.00΄, στο ξενοδοχείο «Αλεξάντερ». Όπως γνωρίζετε, η γιορτή αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία γιατί δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες και γιατί υποστηρίζεται από τους εκπαιδευτικούς.

4. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου, προγραμματίζουμε βιωματικό σεμινάριο- εργαστήριο για το οποίο θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου